Facebook, Myspace, Messenger, E-bay combo platform

søndag den 2. august 2009

Porritt afskedssalut paa ministre

Regeringen er blevet beskyldt for ikke at udvikle en grøn økonomi i det 21. århundrede af sine egne afgående rådgiver om bæredygtig udvikling.

Sir Jonathon Porritt, der forlod sin rolle i weekenden kritiserede ministre for miljø og social retfærdighed, og for ikke at beskytte UK velstand.

Han fortalte BBC de største problemer var i statskassen, forretningsservice og transport afdelinger.

Regeringen sagde, at det var en "stærk record" på miljøpolitik.

Lovlydige skam

Sir Jonathon fortalte BBC miljø analytiker Roger Harrabin at de tre afdelinger fremhævet var dogmatisk således en forældet Thatcher-model for økonomisk vækst, uanset om de sociale og miljømæssige konsekvenser.

Business Secretary Lord Mandelson havde været særligt fjendtligt indstillet over for begrebet bæredygtig udvikling, Sir Jonathon også hævdet.

"Regeringen har fået helt forført af [Thatcher] økonomiske model det arvede i 1997"


Sir Jonathon Porritt

Harrabin 's Notes: Porritt ' s pop

Han sagde, at der havde været en massiv manglende politisk lederskab, med elementer af dybe hykleri, og at Storbritannien var en af verdens førende inden for grønne retorik.

På centrale spørgsmål som brændstof politik Labour ministre bør føle en overholder skam, siger han.

Sir Jonathon sagde: "Regeringen fik fuldstændig forført af [Thatcher] økonomiske model det arvede i 1997. Det følt model bør køre fuld på.

"Denne model er fjendtligt indstillet over for en bæredygtig udvikling, hvor du ikke tilbagediskonteringsformål faktorer om mennesker 's velfærd og af miljøet.

"Hvis du ser på, hvad statskassen har gjort siden 1997, er det dogmatisk at forsvare den model af forbruget drevet økonomisk vækst, uanset om nogle af de omkostninger, vækst genererer."

Vækstmuligheder

Han har også angrebet regeringen om energifattigdom, børnefattigdom, Irak-krigen og Trident missil system.

Sir Jonathon blev udnævnt til formand for Bæredygtig Udvikling Kommissionen ved Tony Blair 's regering i 2000.

Vores korrespondent sagde, at det var en meget dyb kritik af en person, der havde observeret regeringen close-up i meget lang tid.

En talsmand for ministeriet for energi og klimaændringer, sagde: "Den britiske 's ledelse om klimaændringer er forankret i en stærk registrere derhjemme.

"Vi 're flytter længere og hurtigere, drevet af en 2050 80%, som opstillet i lovgivningen og stærkt engagement om klimaændringer i fryseren.

"Jonathan Porritt sidste uge roste vores Low Carbon overgangsplan, som er støttet af aktive skridt for at sikre, at virksomheder i UK håndteringshåndtag vækst-og jobmuligheder i nukleare, vedvarende, elektriske biler og andre vækst industrier."